Alle boekentips

Welke boeken kan je aan jouw baby, dreumes, peuter of kleuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk? In het menu vind je een schat aan informatie over voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 6 jaar.


Melody en het Eiland van Muziek

Als Melody met haar zwevende boot aanmeert bij een eiland, maakt alles en iedereen muziek. Een muzikale reis met kinderen en hun liedjes van over de hele wereld. Gaan jullie met haar mee?

Nachtgeluiden

Als jij je ogen sluit, doen deze dieren ze pas open. Luister goed en maak kennis met de dieren van de nacht. Een geluidenboek voor liefhebbers van het donker.

Olifantje in het bos

‘Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los.’ Het klassieke kinderliedje over een avontuurlijke kleine olifant was nog nooit zo lief om naar te kijken.

Werkmachines

Boren, graven, hijsen… Wat een stoere werkmachines! Een prachtig vormgegeven kartonboek voor bijna alle zintuigen. Het is druk op de bouwplaats. Gelukkig weten de dieren wel raad met al die stoere bouwvoertuigen. Druk maar op het knopje, dan horen jullie het zelf. Net zo leuk voor een ouder broertje of zusje dat helemaal gek is op werkmachines.
Ontdekken jullie ook wat er onder de flapjes verstopt is?

Sammie gaat kamperen

Sammie gaat voor de allereerste keer kamperen. Er moeten heel veel spullen mee, en zijn beste vriendje Job het stokpaard natuurlijk ook. Op naar het grote avontuur in de buitenlucht! Vol vrolijke illustraties en achter elke pagina een verrassing.

De allerleukste vakantie ooit

Jip en zijn vader gaan kamperen, dit wordt de allerleukste vakantie ooit! Als ze in het donker aankomen, lijkt het wel een sprookjesbos door alle lichtjes in de tenten. Niet alles gaat volgens plan, maar dat maakt het wel zo leuk. Voor goede en wat minder goede kampeerders.

nijntje en nina op het strand

Op een prachtige zomerdag gaan nijntje en nina naar het strand. Wat is het daar fijn! Aan het eind van het boek wacht een vrolijke verrassing.

De wereld van Kikker

‘Dag zon. Dag Vlinder. Dag Kikker!’ Wat gaan jullie vandaag doen?
Een zigzagboek in zachte én frisse kleuren. Voor een gezellige eerste kennismaking met Kikker en zijn vriendjes.

Mijn schuifboekje – Op pad in de regen

Dit glimmende, fantasierijke kartonboekje over dieren in de regen doet stiekem een beetje denken aan de klassieker ‘De mooiste vis van de zee’. Zilveren glitteringen op elke pagina! Effectief is het wel, want door het grote contrast kijken jonge kinderen extra lang naar al die mooie details in dit zorgvuldig gemaakte boekje vol avontuur.

Bora. Mag ik mee?

Eekhoorn wil naar huis, maar oh, wat is het nog ver! Gelukkig krijgt hij van al zijn dierenvrienden een lift. Een avontuurlijk kartonboek vol spannende uitschuifflapjes. Houd jouw kleintje van auto’s? Dan is dit boekje perfect!